18 Aralık 2014 Perşembe

Bak Bak Ne Diyeceğim

Cips Değil
Bak arkadaşım burada yazan her şey oyundan ibaret. Ulan zaten her şey oyundan ibaret dediğini duyar gibiyim. İnsanlar oyunlarında kendi seçtikleri karakterleri yönetip oynuyorlar. Peki peki asıl yönetmen kim abi?? Kim saldı bizi bu çayıra otlanalım üreyelim ölelim diye. Bizden ne istedi? Bizim ne yararımız vardı? İşte bütün bu sorulara cevap vermek için... bu bloğu açtım.. Şaka ulan şaka peygamber miyim aq ki peygamberlerde zaten bu sorulara net cevap veremez bencilleyin. NEYSE yanda görmüş olduğunuz cismiyat dopamindir cips değildir yenmez! ne dir dopamin peki??


Dopamin üç büyük mutluluk hormonundan biridir.Kendisi bağımlılık durumunda ortaya çıkar (aşık olmak,uyuşturucu vb) eksikliğinde parkinson görülür fena titretir(Muhammed Ali)

Modern Kölelik
Şimdi MIT(üniverste olan) dopamin hangi durumlarda salgılanır ne zaman artar konusunda araştırmalar yapıyor. Denemedikleri denek uygulamadıkları deney yok işte köpeklerle uğraşmaktan tutun babanne eli opmeye kadar.Benim bu araştırmalar sonucu en çok dikkatimi çeken şey ise facebook ve twitter oldu. Bildirim sayısı ve dopamin arasında doğrusal bir bağlantı görüldü 1000 i aşkın denekle ispat edildi.

Peki arkadaşım sıçtım mavisi bu yuvarlak ve kokuşmuş ama bir o kadarda tatlı dünyada(karımı betimledim) kendimizi bu salak sosyal mecralara bağımlı hale getirip mutluluğumuzu bunla şart koşmamız ne denli doğru.Ulan sanki sorumlu olduğumuz başka bir konu yok elin markının jackının açtığı sitelerde mutluluğunu ara, beyin kimyanı boz. BU iki şeyi gösteriyor mutlu olmak o kadar zor değil , ikincisi ise iletişimsizlik en ufak bir sosya işareti bile değere bindiriyor.

Korkmayın bu kadar iletişimden. Sanalda aramayın insanlığınızı. Öptüm.

1 yorum:

Eyv