28 Aralık 2014 Pazar

Mutluluk ve Hüzün

 Mutluluk kavramsal ufukta yarattığımız hayali bir ada.
Bu garip bir o kadarda yuvarlak yerkürede daimi denizcileriz. Kendi kendimize inşaat ettiğimiz bir gemide ufukta gördüğümüz adaya gitmeye çalışıyoruz. O ada işte mutluluk diye zannettiğimiz şey moruk. Ne kadar çabalarsanız o ada hep ufukta kalacak ve kanka bu arada güneş elbet bir gün batacak. NEYSE bu kadar metafor yeter.

 Hüzün ve mutluluk neden zıt kavramlar ağabey diye sordum kendime geçen. Kendi içimdeki abiye sordum soruyu. Bıyığını sıvazlayıp tek kaşını kaldırdı. Muhtemelen sövecek derken başladı.
-Evet toplumun algısında zıt kavramlar hep toplumun kendi hislerini tanımlarken yarattığı iki kelime çoğu insan için ters ve alakasız kavramlar. Ama biraz düşünürsen bir insan bu iki hissi hep yanında bohçasında taşır. Adalet tanrıçası Themisin taşıdığı terazide taşıdığımız gibi gözümüz bağlı taşırız onu. Hangisi ağır basarsa o anki modu olur çoğu insanın. Bu hüzünü taşıdığın için mutsuz olduğun manasına gelmez tam tersi içinde geçerli. Ve bence görmeni sağlayan hüzün yürümeni sağlayan mutluluktur. Görmek güzeldir her güzel şeyin karşılığı verilmelidir. Hüznün karşısındaki buruk ve tatlı acı karşılıktır..

 Bunları söyledikten sonra canım ağabeyim koltuğuna gömülüp beyaz futbolu izlemeye daldı.Ve şükrettim iyikide içimde hem mutluluk var hem hüzün var ikisi de can yoldaşlarım en sevgili arkadaşlarım. Son olarak size hem mutluluğu hem hüznü dinletmek istiyorum.Sırasıyla ilk hüznü sonra mutluluğu açınız. Hüznün sesini hafif kısınız. 
Hüzün-Mutluluk Tıklayınız efenim. (Hüzün mutluluk ayrımı farklı olabilir)
 “Bütün mutsuz olanlar, yalnız kendi mutlulukları peşinde koşanlardır. Bütün mutlu olanlar ise başkalarının mutlu olması için çalışanlardır.” Öptüm.

2 yorum:

  1. COxTPR=BP

    burda CO mutluluk TPR hüzünse BP de yaşam demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinden bir değişken 0 olursa yaşam da 0 lanır.

      Sil

Eyv