20 Aralık 2014 Cumartesi

Tarihin Cilvesi

  Kasvetli sonbahar akşamı elinde sigarasıyla loş aydınlatılmış  roma sokaklarında yürüyordu.Evinden genelde çıkmaz çıkacağı zaman da tavernaya gider evladiyelik şarap alır çıkardı. Saati kontrol etti ama sikim dedi ışık yetersizdi(çünkü o zamanlar mekanik saat yok), saat onu geçtikten sonra içki yasağının farkındaydı olmadı pompeyiden geldiğini orada böyle bir yasak olmadığını söyleyecekti. Bir soğutucu dolabım olsa ekşi olmayan şarap olsa 6 lı satılsa keşke dedi.Bilmiyordu o zamanlar insanlık buna hazır değildi.Kafasında hangi şarabı alacağı düşüncesiyle tavernanın önüne geldi. O esnada pelerinli aceleyle hareket eden bir yavşak Romalı gördü yavşak olduğunu sırtını hafif büktüğünden ve ellerini ovuşturduğundan Romalı olduğunu ise kemerli salak burnundan anladı o zamanlar Roma da bu burun çok popülerdi. Elitist kesimin burnu hep böyleydi fakir fukara halkın fındık burunları vardı.Romalı tavernaya girdi.İçinden dur iki şu yavşak Romalıya takılıyım mavra yapıyım diye geçirdi sigarasını söndürdü ve tavernaya girdi yavşak Romalının yanına oturdu.

 -S.A romalı dedi isminizi ve muhabbetinizi lütfederseniz size buraların en hakiki şarabını size ısmarlamaktan şeref duyarım dedi (yavşaklara nasıl yaklaşmasını gerektiğini çok iyi biliyordu)
 -A.S yabancı dedi şeref duyarım dedi.İsmim Marcus Junius Brutus (belli ki içmeye gelmişti acele tavırları hep yavşaklıktan ötürüydü.)
 - OO brutus mü dedi. Sezarın piçi brütüs.( game of thrones gibi o zamanlar piçe çok alınmıyorlardı). O zaman şimdi konuşma zamanıdır. Şehirde söylentiler var Sezara komplo kuruyormuşun bıçaklıyacakmışın.
 -Bu şehirden de sizden de nefret ediyorum mınakoyim ya arkadaş koskocam orospu ağzı gibi şehir bu ne lan planı dün yaptık.
 -Ya tamam sen ona buna bok atmada brutus ne yavşak bir isimdir be?
 -Ulan sen kendine bak hikayede ismin yok lan.
 -... Neyse asıl meseleye dönelim ne zaman bıçaklıyacaksın sezarı?
 -Çıkmaz ayın son Τετάρτη da dedi brutus.
 -Yaptığın şakayı sikem senin torunların olacak o kadar castını dolduracak dedi.
 -Anlamadım?.
 -Boşver brutus itiraf etmeliyim ki beklediğimden de ibne çıktın ismin gibi cismin de yavşak hem.


Bitti bugünlük hikaye,
Bir bütünlük hikaye,
Zaman durdu kan aktı
Doğan çocuklar şarapla yıkandı
Doğmayan çocuklar ölüme daldı.öptüm